jaka dieta
Moderator: e-diagnoza
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jaka dieta dla dwunastolatka?
|
|
uprawianie sportu najlepiej pod okiem specjalisty
|
|
Ja również radzę ograniczyć słodycze, napoje gazowane. Spacery także nie zaszkodzą.
|
|
Ja proponuje grę w piłkę nożną, rower i ograniczyć napoje słodzone. Na pewno szybko uzyskasz efekt.
|
|
Myślę, ze nie ma dobrej diety. Należy jesc zdrowo i mieć dużo ruchu.
|
|
Ja też uważam, że nie ma dobrej diety. Nalezy się zacząc zdrowo odzywiać.
|
|
Ja staram się odzywiac zdrowo. Przede wszyskim wyeliminowałem cukry, napoje gazowane, jem raczej gotowane mieso.
|
|
To bardzo mądre. Ja także staram sie odżywiać podobnie. |
|
Dla 12-latka to raczej nic konkretnego. Jeszcze zależy, ile ma nadwagi. Jeśli bardzo dużo, udajcie się do dietetyka, żeby rozpisał porządną dietę. Jesli to tylko kilka kilo, wystarczy odstawienie słodyczy, napoi (tylko woda, soki 100%, herbata niesłodzona), i innych tuczących przekąsek. Posiłki lekkie i sycące jedzone regularnie. No i trochę ruchu. Zapisz dziecko na jakieś zajęcia albo kup rower.
Czuję się jak żeglarz zabłąkany na obcym morzu bez mapy i busoli. - Jack London
|
|
Najlepiej zapisać go na jakieś zajęcia sportowe, regularny ruch się przyda. No i ograniczenie słodyczy i fastfoodów to podstawa. Warto zwracać uwagę na to co je dziecko od najmłodszych lata bo z wiekiem coraz trudniej zmienić swoje nawyki i walczyć z nadwagą.
...daj z siebie wszystko, ziomek cel jest tak blisko....
|
|
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Diety, Dieta, Odchudzanie